Slikanica Jazbečeva darila v slovo, ki jo je napisala Susan Varley pripoveduje o starem jazbecu, ki se zaveda, da bo kmalu umrl. Skrbi ga, kako se bodo prijatelji počutili, ko bo odšel, zato se o tem pogovarja z njimi in jih na to pripravlja. Preden umre, jim napiše pismo. Za seboj pa pusti spomine. Prijatelji se pogovarjajo, česa vsega jih je naučil in kako lepe trenutke so preživeli skupaj. Zelo pozitivna in topla zgodbica.

Slikanica Dedka ni več, ki jo je napisala Ann de Bode pripoveduje o Mihi, ki se vrne iz šole in izve, da je njegov dedek umrl. Sooči se z žalostjo svojih staršev in babice, ter izve, kako poteka pogreb. Zelo pa ga skrbi ali dedek sploh ve, da je umrl, zato mu napiše pismo.

Slikanica Dva dedka, ki jo je napisala Tatjana Pregl Kobe, je poetična zgodbica za najmlajše. Pripoveduje staranju in smrti, pa tudi o tem, da naši ljubljeni ostanejo v naši srcih in nas tako lahko vedno spremljajo.

Knjigica Mala Sončna Žarkica in zajčja družina, ki jo je napisal Christof Lehmann, govori o mali deklici Sončni Žarkici, ki je imela zelo dobrega prijatelja zajčka Oblačka. Nekega dne mu umre očka. Z mamico zajčico sta zelo žalostna in težko preživita prvo zimo sama. S pomladjo pride srečnejše obdobje, mamica zajčica spozna zajca Alberta, ki ju ima oba zelo rad. Zajček Oblaček pa kmalu dobi tudi mlajšo sestrico.

Knjigico Bom babico še kdaj videl, zdaj, ko je umrla? je napisala Damjana Dodić. Sestavljena je iz zgodbe za otroke in iz praktičnega vodnika za starše. Avtorica jo je napisala z željo, da pomaga otroku dojeti smrt ljubljene osebe, staršem pa, da mu to na pravi način predstavijo.